Kurumsal  |  Referanslar  |  Medya  |  Markalar  |  Bayiler  |  Katalog  |  Kariyer |  İletişim
Betaş »

Medya

Paylaş | Betaş
Cam mozaik nasıl kesilir? Cam mozaik nasıl kesilir? | Betaş
Cam mozaik, kristal mozaik, kristal cam mozaikin, uygulama sırasında yüzeylerin düzgün olmasını sağlamak için bazen kesilmesi gerekebilir. Cam mozaiklerimiz tamamen camdan yapıldığı için aslında küçük cam parçacıklarıdır. Cam mozaiklerimizi öncelikle cam elmasıyla çizmelisiniz. Ancak, bir cam elması yoksa, seramik karo kesme makinesiyle de çizebilirsiniz. Mohs sertlik ölçeğine göre, camın sertliği 6-7'dir. Kuvars camdan daha sert olduğu için camı kolayca çeker. Bir bardak çizmek bizim mozaikleri kestiğimiz anlamına gelmez. Cam mozaik çizdikten hemen sonra kırma işlemini yapmalıyız. Çünkü çizimden 2-3 dakika sonra, cam soğumaya başlar, bu nedenle çizilen camın kırılması zorlaşır ve belli bir süre sonra imkansız hale gelir. Pekala, kırmak istediğimiz camı kırmak istiyoruz, ancak istediğimiz şekli ve büyüklüğü görmek istediğimiz şekilde kıramayız. Tamam Tamam Ellerinizi geniş tutun Betaş, cam mozaik olarak çözüm ortağınızdır. Aslında, ilk önce çözüm çok kolaydır, eğer bir kerpeten yoksa, 2 kerpeten aynı ya da bir kerpeteniniz olacaktır. İki pense 1-2 mm'yi sıkarak, önceden çizdiğiniz mozaikleri istediğiniz şekilde ve ebatta kırabilirsiniz. Pense ağzından daha büyük bir cam mozaiği kesiyorsanız, kerpeten ağızlarının altına sert bir nesne koyabilir ve çizilen çizgi boyunca cama baskı uygulayarak cam mozaikleri istediğiniz gibi kırabilirsiniz. Ancak, elinizi kırmaya çalışmayın, çünkü küçük cam parçacıklar elinizi kesmenize neden olur.
Cam mozaik nasıl kurulur? Cam mozaik nasıl kurulur? | Betaş
Cam mozaik yüzeye uygulanacak zemin çok düzgün olmalıdır. Çünkü mozaik zemin düz değilse, engebeli göze hoş olmayan bir görünüm verebilir. Cam mozaik uygulamaları sırasında çimento esaslı yapıştırıcıların kullanılması gelecekteki sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Epoksi, akrilik cam mozaik yapıştırıcıların cam mozaiklerin etkilenmesi muhtemeldir. Cam mozaik yapıştırıcı yüzeye uygun bir ince tarakla uygulanır, daha sonra örgü cam mozaik plakalar yüzeye ayrı ayrı yerleştirilir. Yerleştirilen cam mozaik plakalar birbirlerinin bağlantısını tamamlamalıdır. Aksi takdirde, plakalar, bu bağlantıların dengeli ve uyumlu bir şekilde bağlanmamış olmalarından oluşur. Bu kesinlikle istenmeyen bir görüntü oluşturabilir. Yapıştırılmış cam mozaikler genellikle bir süre sonra derz dolgusunun uygulanmasına hazırdır, bundan sonra seramik tutkalı hafifçe çekilir. Cam mozaikler için uygun bir derz dolgusu kullanılması da çok önemlidir. Mutfaklarda cam mozaik derz olarak antibakteriyel derz tercih edebilirsiniz. Renk eşleşmesine dikkat edilmelidir. Genel olarak, cam mozaiklerin ortaya çıkması için uygulanan cam mozaikten daha fazla ışık harcı uygulaması tercih edilmelidir. Kristal cam mozaik karo kristal cam mozaik seramik kristal mozaik uygulaması aynı şekildedir.
Cam - Vikipedi Cam - Vikipedi | Betaş
Cam, genellikle saydam veya yarı saydam biçimde kullanılan, genellikle sert, kırılgan ve sıvıların depolanmasına izin veren inorganik bir şekilsiz katıdır. [1] Eski zamanlardan beri, cam yapım ve süs eşyası olarak kullanılır. Günümüzde hala en basit araçlardan iletişim ve uzay teknolojilerine kadar yaygın bir kullanım alanı bulunmaktadır. Cam, çökelmiş alkali ve alkalin toprak metal oksitler ve diğer bazı metal oksitlerin bir çözeltisinden oluşan bir sıvı malzemedir ve ana malzeme (Si02) silikondur. Cam, amorf yapısını koruyarak katılaşır. Üretim sırasındaki hızlı soğutma nedeniyle, kristal yapı yerine şekilsiz yapı oluşur. Bu yapı cam mukavemeti ve şeffaflığı verir. Bazen sıvı olarak adlandırılır, çünkü katılarda kristalleşme özelliklerini göstermez. Bu isimlendirme esas olarak amorf (kristal olmayan, kristal olmayan) yapıya dayanır. Tarihçe Camın tarihi çok eskilere dayanıyor. Bilinen en eski cam ürünler, ilk üretildiği zaman belli olmasa da, M.Ö. yaklaşık 2500 yılındaki antik Mısır boncuklarıdır. [2] Daha sonraki Mısır bulgularında, tüylere benzer renkli zikzak desenli cam kaplar bulunur. Modern anlamda İskenderiye'de ve Ptolemaik dönemde antik Roma uygarlıklarında cam yapımı mozaikler bulunur.
E-Posta Bültenimize Kayıt Olmak İster Misiniz?

E-Bültenimize kayıt olun, indirimlerden ve fırsatlardan önce siz haberdar olun.

Copyright © 2024. BETAŞ Cam Mozaik ve Yapı San. Tic.Ltd.Şti.
Alaturka Dijital
Facebook youtube instagram
Alaturka Dijital